top of page

RIDING THE WAVE

Updated: Jan 28

Ik peddel het water in en lig rustig te wachten. Het is stil om me heen. Af en toe komt er een klein golfje aan, maar ik voel al meteen dat die niet te moeite zijn om te pakken. Ze voelen niet alsof ik daar veel voldoening uit ga halen.


En dan ineens is ie daar. Een enorme golf. Een perfecte. Groot, maar niet te groot dat ik ‘m niet aan kan. Ik maak me klaar en op precies het goede moment ga ik staan. Ik balanceer op de golf alsof het mijn tweede natuur is. Het blijft maar doorgaan en het voelt echt alsof er nooit meer een eind aan komt. Zo perfect is ie. Ik kan zelfs nog wat trucs doen en ik ervaar dat gevoel van “tube riding” een paar keer. Wat een kick!


En omdat ik eigenlijk niet echt aan het opletten ben waar de golf heen gaat, omdat ik zo lekker bezig ben, word ik ineens het strand op gesmeten.


BAM. Met plank en al.


Zo voelde het voor mij afgelopen week.

Ik voelde ineens een enorme golf aankomen van creatieve energie, ik zat vol ideeën. En ik wist, dit is mijn golf. Deze moet ik pakken. En dat deed ik.


Ik raak regelmatig geïnspireerd door kleuren, vormen of lettertypes en in mijn hoofd maak ik daar dan meteen een kant en klare branding van. Ik zie het dan al helemaal voor me, tot aan de social media templates toe.

Maar ik kan daar voor mijn klanten eigenlijk nooit wat mee, want dan werk ik toch veel met de wensen van de klant en hun input. 

Deze keer was de vibe zo sterk dat ik er echt wat mee wilde doen. Fuck it. Ik ga gewoon die branding maken, kijken wat eruit komt. En 2 uur later was ie er. Want het zat al in mijn hoofd, het was meer een kwestie van de juiste elementen erbij zoeken en uitvoeren.


Dit smaakte naar meer. Wat vet om te doen zeg! En hoppa, ik maakte er nog een. En nog een. En ach, waarom ook niet, nog een. Tot ik er 6 had gemaakt in nog geen 3 dagen tijd.

Ik bedacht the Adopt Shop en zette ze op mijn website en maakte een betaalpagina aan per branding. De eerste was zelfs al meteen verkocht. Iemand was op slag verliefd geworden.

En dat is ook waarom ik deze branding maakte, omdat ook ik soms op slag verliefd kan worden op een totaalplaatje in mijn hoofd. En dan moet het eruit. Dat is met het maken van een schilderij ook zo.En ik? Ik lig met plank en al op het strand. Een beetje in de kreukels. Ik was toch aan het surfen? WTF is er gebeurd? Energie om weer terug de zee in te peddelen heb ik niet. Maar accepteren dat ik ineens op dat strand ben gekwakt ook niet. Onrust en uitputting tegelijkertijd is een heel raar gevoel.


Maar wel een gevoel wat ik regelmatig ervaar wanneer er weer een creatieve golf voorbij komt die ik echt niet kan laten gaan. Dan maar die crash op dat strand, maar man wat voelt die “ride” lekker!


Creativiteit komt bij mij met golven. Vanbinnen gebeurt er van alles. Mijn put wordt als het ware non stop gevuld met ideeën en inspiratie. Een soort van mega uitgebreide database. Archiefkasten eigenlijk, met allemaal verschillende lades. Eentje voor kleur, eentje voor vormen, eentje voor materialen, eentje voor wilde ideeën, en zo nog heel veel meer. En dan ineens wanneer dat moment er is knallen al die lades open en ren ik met mijn plank de zee in.


Vermoeiend ja. Maar oh zo vet.


/// Dit blog is geschreven door Ilja van de Ven. Mentor voor dwarsliggers bij DWARSER* ///

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page