top of page

MULTI PASSIONATE ONDERNEMER

Een multi passionate ondernemer, dat is wat ik ben. Ook wel eens creatieve generalist genoemd of duizendpoot. Of multipotentialite. Multitalent. Multimens. Ook een mooie. Maar het is heel simpel, ik ben geen specialist.


De kenmerken van een multi passionate persoon zijn


  • je past niet in een hokje van een conventioneel beroep

  • je hebt een miljoen ideeën die je allemaal wilt uitproberen

  • je hebt een hele lijst aan passies, hobby’s en interesses waar je blij van wordt

  • je voelt je opgesloten wanneer je je moet specialiseren in maar 1 ding


Strontvervelend vind ik het wanneer ik me maar op 1 ding mag focussen. Daarom waren de banen die ik in het verleden had soms ook zo ontzettend saai na een tijdje. Dus dan huppelde ik weer naar de ander. Mijn CV is dan ook zo lang, dat ik de eerste 15 jaar maar heb samengevat onder “diverse grafische werkzaamheden”.

Lesgeven daarentegen was al een stuk uitdagender, dan had je zoveel afwisseling en verschillende taken, dat hield ik wel wat langer vol. En het werken als jongerencoach was ook geen seconde hetzelfde.


Maar hoe ben je dan multi passionate als ondernemer?


Nou, ik focus me niet maar op 1 ding. Zo werk ik als merkmaker en dat betekent dat ik coach, vormgeef, lesgeef en meedenk. Een mega vette combi al zeg ik het zelf.

Los daarvan maak ik lino prints, beschilder ik vazen en teken en schilder ik. Niet als alleen maar hobby.

En zo liggen er nog een hoop dingen op de plank die ik wil gaan integreren of erbij wil gaan doen. Met enige regelmaat schiet er weer een idee te binnen.


Die ideeën zijn soms echt hele goede ideeën, maar soms parkeer ik ze maar gewoon. In een ideale wereld zou ik al deze dingen doen als werk:


- coach

- docent

- grafisch vormgever

- kunstschilder

- lino prints maker

- voedselbos beheerder

- katten oppas

- creatief therapeut

- rolschaats instructeur

- interieurdesigner

- verkoper vintage

- eigenaar vega lunchtentKlinkt mega chaotisch. Hoe krijg je in godsnaam iets gedaan?


  • alles wat ik doe doe ik met passie

  • alles wat ik doe sluit aan bij mijn kernwaarden

  • ik denk niet al te lang tot in details na over dingen, ik begin gewoon en dan wordt het vanzelf wel helder

  • ik weet wat belangrijk is en lekker draait en wat (nu nog) een bijrol speelt

  • mijn doelen zijn me super helder

  • niks staat vast, je bent nooit te oud om iets te veranderen


Ik ken veel creatieve ondernemers, de makers onder ons, die multi passionate zijn. Dit zijn de mensen die gillend gek worden wanneer ze hun creativiteit niet kwijt kunnen in hun baan. En die met liefde deeltijd in loondienst werken of een eigen bedrijf runnen, maar daarbij ook nog een mooi centje verdienen aan de prachtige dingen die ze maken.

Als je ze zou vragen, wat zou je het liefst de hele dag doen, dan is het antwoord niet altijd “dingen maken” want ook dat verveelt dan weer te snel.


Het zit ‘m in de afwisseling. Het optimaal benutten van al je kennis en kwaliteiten en dat vol passie inzetten voor je onderneming. Dat kan allemaal onder 1 grote paraplu.

Zo heb ik laatst voor een klant van mij een hele mooie huisstijl mogen maken. Zij is coach, actrice, healer, docent en trainster. En dat allemaal onder dezelfde noemer. Kan gewoon!


Heel herkenbaar dit!


Dus wanneer je je herkent in dit verhaal en je voelt dat je vast zit in 1 ding; niet denken maar doen! Laten we er samen anders eens over sparren. Dan kan ik meedenken en krijg je helder hoe ook jij als multi passionate ondernemer een vrij en gelukkig leven kunt leiden. Boek een Brainstorm Galore sessie


Ohja, ik was ook te gast in de podcast van Merel Lamboo over multipassionate zijn. Deze kijk en luister je hier terug op Youtube.
11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page