top of page

IK LEERDE HOUDEN VAN MIJN LIJF DANKZIJ ROLLER DERBY

Dat moment waarop ik besefte dat ik mijn grote, brede, lompe lijf kon inzetten voor iets heel erg vets. Dat vergeet ik nooit meer.


In 2010 startte ik met roller derby in Eindhoven. Geen idee wat het in hield, maar het zag er vet uit. En ik kon een beetje rolschaatsen.


En toen leerde ik over de verschillende posities binnen een team. En eentje daarvan was "blocker". De bedoeling is dus dat je de "jammer" tegenhoudt van de tegenpartij. En als je groot en breed bent, nou dan heb je dus een voordeel.


Ineens keek ik heel anders naar mijn lijf. Waar ik mezelf normaliter graag verstopte onder wat wijdere kleding, stond ik ineens op een rolschaatsbaan in een hele korte, glimmende short. Mijn borsten in een sport-bh gewurmd en mijn vetrollen onder een luipaardprint panty. "You shall not pass!" Dat was mijn motto.


Al die vrouwen. Al die lijven. Allemaal hadden ze hun eigen functie en kracht. En het mijne deed ook gewoon mee. Wat een openbaring.


Door het rolschaatsen, later ook in een skatepark, ben ik gaan ontdekken wat mijn lijf allemaal kan. En mijn mindset, hoe sterk die is. Volle focus op mijn missie.

Ik was 35 toen ik voor het eerst naar een skatepark ging, dus leeftijd doet er ook totaal niet toe!


Ik ben heel benieuwd naar wat voor prachtige lijven er nog meer rondlopen die wonderbaarlijke dingen blijken te kunnen, ook kal had je dat van jezelf nooit verwacht. Laat je het me weten in de comments?


/// Dit blog is geschreven door Ilja van de Ven. Mentor voor dwarsliggers bij DWARSER* ///


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page