top of page

IK GA STOPPEN MET DOEN ALSOF IK NORMAAL BEN

Doen alsof. Doen alsof ik normaal ben. Doen alsof het natuurlijk komt om effe een praatje te maken. Geloof me, het kost me meer dan je ooit aan de buitenkant zult zien. En natuurlijk kan ik het. Ik lul best gemakkelijk tegen iemand aan. Ik weet redelijk in te schatten wat de energie is en in welke vibe ik mee kan in een groep.


Maar het kost fucking veel energie.


Steeds meer lijkt ook wel. Ik denk dat het besef dat ik ADD heb en HSP ben er ook voor zorgt dat ik veel alerter ben hierop.


Sinds ik ondernemer ben, werk ik gewoon thuis. Geen collega’s, geen vaste opdrachtgevers. Gewoon mijn laptop, playlist en online meetings. Best wel oké. Eerlijk? Helemaal prima zelfs.


Toch denk ik soms dat ik normaler moet zijn dan dat. Socialer. Dat ik veel behoefte moet hebben aan interactie met mensen. En dat heb ik ook echt wel, maar dan wel met de juiste mensen. Met andere woorden, daar heb ik gewoon vrienden voor. Of ondernemers die ik in de loop der jaren heb leren kennen die ook net wat dwarser zijn dan de rest.


Toch “trap” ik er dan soms weer in en word ik lid van een businessclub, of 2, en ga ik vrijwilligerswerk doen. Best leuk wel hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik betrap mezelf erop dat het ook wel heel veel energie kost. En dat het me minder oplevert dan dat ik hoop. En dat ik misschien wel helemaal niet weet wat ik denk eruit te moeten halen. Want stiekem vind ik het wel best thuis achter mijn laptop.


Nu ik steeds meer mensen, ondernemers, leer kennen die ook wat anders denken, merk ik dat ik ook weer minder behoefte heb aan “normaal doen”. Want normaal moeten doen maakt me diep ongelukkig. Ik ben nooit normaal geweest en zal dat ook nooit worden. Hoe ouder hoe gekker, ik vind het allemaal best. Laat mij maar gewoon met rust en mijn ding doen en dan connect ik wel met de mensen waarbij ik niet normaal hoef te doen. 


Het is tijd dat ik ga stoppen met doen alsof ik normaal ben. Het is tijd om me te focussen op wat me echt energie geeft en los te gaan laten wat echt te veel energie kost. Normaal doen is er daar eentje van. 


Hopelijk komen er meer mensen op mijn pad die ook geen zin hebben om normaal te doen. Die hun eigen plan wel trekken en al dat gelul daar omheen allemaal wel best vinden. 


Ben jij zo iemand?


/// Dit blog is geschreven door Ilja van de Ven. Mentor voor dwarsliggers bij DWARSER* ///
15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page